Nieuwe ondernemerssessie’s mei ESZL

Ben jij ondernemer in Zuid-Limburg en heb jij te maken met een terugval van inkomsten? Stapelen de schulden zich op of wil jij je breder oriënteren op de arbeidsmarkt? Dan willen wij graag met jou in gesprek komen.

De Zuid-Limburgse gemeenten werken namelijk samen aan een economisch herstelplan voor onze regio, met als doel ondernemers, die geraakt zijn door de coronacrisis, te helpen om sterker uit de crisis te komen. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de ondernemerssessies, die we de komende drie maanden wekelijks (vooralsnog) online organiseren.

Je kunt hier terecht met al jouw vragen. Over TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) bijvoorbeeld, heroriëntatie en schuldhulpverlening om maar een paar te noemen. Maar ook als je andere vragen of problemen hebt, kun je bij ons terecht. Laat ons vooral weten wat er speelt, zodat we jou zo goed mogelijk op weg kunnen helpen.

De ondernemerssessies vinden in eerste instantie in groepsverband plaats, maar ook een 1 op 1 sessie is mogelijk. Vanaf 21 april organiseren we sessies voor verschillende sectoren, om zo beter te kunnen inspelen op specifieke problematiek. Tijdens een sessie proberen we jouw (vooraf ingediende) vragen te beantwoorden. Lukt dat niet, dan gaan specialisten van de verschillende gemeenten en/of ervaringsdeskundigen jou hierin verder helpen.

Uitgangspunt is en blijft dat we proberen om voor de problemen, waar ondernemers mee worden geconfronteerd, een oplossing te vinden. Dit zal jammer genoeg niet altijd over de volle breedte mogelijk zijn. Gewoon omdat we gebonden zijn aan landelijke wet- en regelgeving en gemaakte afspraken rond de steunmaatregelen vanuit het Rijk. Maar dat wil niet zeggen dat wij niets voor jou kunnen betekenen. Deel daarom jouw verhaal met ons, zodat jij je gesteund weet van een luisterend oor.

De vragen die in de sessies of in persoonlijke gesprekken aan bod komen, vormen mede de input voor het economisch herstelplan van de zestien gemeenten. Zo draag je zelf bij aan een zo effectief mogelijk herstelplan waarin we alles op alles zetten om jou als ondernemer met raad en daad bij te staan.

Nieuwe sessies mei:

4 mei: voor ondernemers in de leisure

10 mei: voor ZZP-ers

18 mei: voor ondernemers in de horeca

25 mei: voor ondernemers in de retail.

Wil jij voor jouw klanten weer onvergetelijke momenten creëren? Weer bijdragen aan het vergroten van de quality of life? Loop je echter door de voorbije lockdown tegen betalingsproblemen aan of heb je anderszins hulp nodig?

Ben je op zoek naar houvast, perspectief en een helpende hand? Neem dan deel aan een van de ondernemerssessies die de 16 gemeenten samen met ESZL organiseren. Dat kan in een groepssessie met andere ondernemers in de leisure of tijdens een individueel gesprek. Experten en gemeentelijke specialisten staan klaar om jou zo goed mogelijk te helpen.

De eerstvolgende sessie speciaal voor de leisure staat gepland op 4 mei van 10-11 uur. Ben jij er bij?

Kijk voor meer informatie en aanmelden op :

www.eszl.nl/ondernemers